Over ons

Wij zijn van jongs af aan kapper. Arnold bij zijn vader in Deventer en Fennie bij 'Van der Tuin' in Gorssel. Daarnaast hielp Fennie vaak haar vader, een markante grimeur uit Deventer, met het grimeren van theater, toneel en operette-voorstellingen. 

In 1965 zocht dhr. Saris, destijds de eigenaar van de kapsalon in Apeldoorn, een opvolger voor zijn bedrijf en vond in ons een goede kandidaat. We hebben toen een jaar bij hem in loondienst gewerkt alvorens we in 1966 de kapsalon over.namen. Zo hebben wij de naam Maison Jacques 'geërfd'.

In 1985 hebben we onze kapsalon uitgebreid met een grimestudio waaraan Fennie de leiding gaf. Ze verzorgde de grime en het haarwerk bij diverse operette, theater en toneel-verenigingen, gaf lessen in haar eigen grimestudio en workshops bij diverse scholen en culturele centra in Nederland. Op grond van haar vaardigheid, kennis, scholing en ervaring is ze door de Landelijke Stichting Kwaliteitsbewaking kunstzinnige vorming en amateurkunst benoemd als docent in de dicipline drama en grime.

In 2010 hebben we besloten om te stoppen met onze kappers activiteiten om het wat rustiger aan te kunnen doen. Hierdoor kunnen we ons nu volledig richten op onze grimestudio activiteiten en natuurlijk onze kinderen en kleinkinderen.

Image

Arnold Winkelman

Image

Fennie Winkelman